У Швеції через невідомі дрони закривали аеропорт

"Арланду" закрили на кілька годин
Скріншот: svt.se

В аеропорту "Стокгольм-Арланда" в ніч на 9 вересня помітили безпілотники. Про це повідомляє шведський суспільний мовник SVT.

Через це літаки, які прямували в аеропорт, приземлилися в інших аеропортах країни, "Арланду" закрили на кілька годин і відкрили о 2.30.

SVT стверджує, що помітили щонайменше чотири безпілотники різного розміру. Ні Шведське управління цивільної авіації, ні авіакомпанія Swedavia не змогли ідентифікувати дрони, ідеться в повідомленні. Поліція розпочала попереднє розслідування за фактом диверсії в аеропорту.

"Ми підозрюємо, що це був навмисний акт, але я не можу відповісти, якою була його мета. У зв'язку з конфіденційністю розслідування ми не хочемо вдаватися в подробиці про те, який тип безпілотника було помічено і ким", – сказав представник поліції Даніель Вікдаль.

Радіостанція Sveriges Radio Ekot повідомляє, що місцеві жителі помітили безпілотники над Уппсалою поблизу Балтійського моря. Це підтвердила поліція. Незрозуміло, чи є зв'язок між спостереженнями в Уппсалі й безпілотниками, які літали над "Арландою", зазначає суспільний мовник.

Контекст:

Винищувачі НАТО регулярно перехоплюють над Балтійським морем російські літаки.