У Тернопільській області перекинувся автобус із 42 прочанами, є постраждалі

Водій автобуса, попередньо, не впорався з керуванням
Фото: Поліція Тернопільської області / Facebook

У Тернопільській області 14 липня автобус із прочанами зʼїхав у кювет і перекинувся. Про це повідомила обласна поліція у Facebook.

Аварія сталася приблизно о 8.00 на автодорозі поблизу села Раковець Золотниківської громади Тернопільського району. За попередніми даними, водій автобуса не впорався з керуванням.

В автобусі перебувала 41 особа, усі вони їхали на Всеукраїнську прощу у Зарваницю.

У лікарню із травмами доправили двох пасажирів, кількість потерпілих установлюють, зазначили у поліції. 

Травмованих доправляють у Теребовлянську лікарню, розповів "Суспільному" медичний директор закладу Богдан Куліковський. Станом на 11.25 до лікарні звернулося 19 людей. Із них п'ятьох госпіталізували, решта зможе проходити лікування за місцем проживання. 

Спікер поліції Тернопільської області Сергій Крета сказав в ефірі "Суспільного", що загалом до різних лікарень області доправили приблизно 30 пасажирів автобуса. За його словами, люди не дістали важких травм, лише двоє людей із переломами різної важкості, інші мають незначні травми, їм надають медичну допомогу в кількох лікарнях – це Козова, Теребовля, Тернопіль і Бережани. 11 пасажирів не постраждали, їм надали можливість поїхати в Марійський духовний центр помолитися на прощі, на яку вони їхали.

За словами водія, в автобусі сталася технічна несправність, імовірно, пов'язана з гальмівними колодками. Поліція перевірить це під час експертизи. Сам водій дістав незначні забої тіла.

Автобус не був перевантажений – у ньому 42 місця, їхав 41 пасажир, сказав Крета.