У Кіровоградській області СБУ запобігла вбивству підприємця з Херсона, імітуючи його викрадення

Підозрюваного у плануванні злочину затримали в Кіровоградській області
Фото: ssu.gov.ua

Задля затримання зловмисників співробітники Служби безпеки України імітували викрадення фермера з Херсона, якого мали намір викрасти заради вимагання, а потім убити.

Співробітники Служби безпеки України у Кіровоградській області запобігли замовному вбивству підприємця з Херсона. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Оперативники спецслужби встановили, що один із членів організованого угруповання із Запоріжжя підшукував виконавців замовного вбивства у кримінальному середовищі Кіровоградщини. Організатор збирався викрасти херсонського фермера для вимагання майже $100 тис. Після отримання всієї суми підприємця планувалося вбити", – ідеться в повідомленні.

Співробітники спецслужби імітували викрадення підприємця і затримали замовника та виконавця злочину після передання частини "гонорару" за вбивство у розмірі $40 тис.

У межах відкритого слідчими СБУ кримінального провадження встановлено всіх учасників організованого угруповання.

Затриманого повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Вирішують питання про обрання йому запобіжного заходу.