В Одесі загинув генерал Держприкордонслужби України

Курніков потонув під час відпочинку в Одесі
Фото: Прикордонник України / Facebook

В Одесі загинув генерал Державної прикордонної служби у відставці Валерій Курніков. Про це повідомила у Facebook газета "Прикордонник України".

"Генерал Валерій Курніков – ветеран Держприкордонслужби, який у 2014 році в Криму згуртував довкола себе вірних присязі прикордонників. Він одним із перших у коментарі іноземним журналістам почав називати події 2014 року в Криму російською окупацією. У цей час Валерій Валерійович був заступником начальника Азово-Чорноморського регіонального управління з тилу", – ідеться в повідомленні.

За даними газети, у Сімферополі він допомагав військовослужбовцям та їхнім сім'ям виїхати на материк. Також Курніков зберіг і передав цінну службову інформацію на материкову Україну.

Видання не уточнює обставин смерті, але в поліції порталу Odessa.online повідомили, що Курніков потонув на пляжі в районі 13-ї станції Великого Фонтану. ЗМІ пише, що він проживав у Житомирі, а в Одесу приїхав на відпочинок із сім'єю.

Контекст:

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна і більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ.