Військовослужбовцю ЗСУ, представнику "Демсокири" Котову підпалили машину. Він пояснив, навіщо це ФСБ

Котов зазначив, що після підпалу машина завелася
Фото: Taras Kotov / Facebook

17 червня військовослужбовцю ЗСУ, представнику партії "Демократична сокира" Тарасові Котову підпалили автомобіль. Про це він повідомив у Facebook.

"18 серпня 2023 року я написав статтю на NV "Мікрокредит національної безпеки", де казав, що вразливі верстви населення в борговій ямі є питанням національної безпеки, оскільки легко можуть стати інструментами ефесбешного товариша майора для диверсійної або агентурної діяльності в Україні. 17 червня 2024 року, вночі, представники саме цієї вразливої верстви мені пофарбовану в зелений машину майже і спалили", – написав Котов.

Він зазначив, що це сталося "на прохання того ж таки товариша майора ФСБ", були залучені мати й неповнолітній син, у яких "боргова яма мікрокредитів". За його даними, ідеться про "канал в Telegram, вербовку, куратора, обіцянку 500 "баксів" після фотодоказу спалення".

"Чому завданням таких агентів так часто стають саме машини військових? Бо це поглиблює розкол у суспільстві. Військові ображаються на цивільних, патріоти починають вірити, що "кругом ждуни", російські ЗМІ дають новини про те, як "молодші брати на украінє" чинять героїчний опір київській хунті. І питання всього цього рейваху – у кращому випадку пара тисяч баксів – крихти для ФСБ, але цілий статок для людей у безвиході. Так само і можливі підпали ТЦК чи якихось ще адмінбудівель – це буде ніякий не розкол суспільства, а просто замовлення", – пояснив Котов.

Він також підкреслив, що поліцейські "оперативно прийняли паліїв у момент вчинення, та й тачку врятували (вона навіть потім завелася)".

Контекст:

Котов у березні 2022 року, коли розпочалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, пішов у ЗСУ добровольцем, зазначає LB.ua. До початку вторгнення він входив у склад політради "Демократичної сокири".

14 червня Нацполіція повідомляла, що на початку 2024 року в соціальних мережах активізувалися спецслужби країни-агресора: представники РФ вербували підлітків у кількох містах України для підпалів автомобілів, які належать військовослужбовцям. Схему викрили, а підлітків затримали, зауважили правоохоронці.