Винуватцю смертельної ДТП на Столичному шосе Київської області суд дав 10 років позбавлення волі

ДТП сталася 12 липня
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Суд обрав для винуватця ДТП у Київській області, у якій загинуло четверо людей, максимальне покарання, передбачене Кримінальним кодексом України.

Винуватцю ДТП на Столичному шосе в Київській області, у якому загинула сім'я з чотирьох осіб, суд дав 10 років позбавлення волі. Про це 2 листопада проінформувала у Facebook Київська міська прокуратура.

"Винуватця смертельної ДТП на Столичному шосе засуджено до 10 років позбавлення волі... Судом у повному обсязі підтримано позицію прокурора та засуджено обвинуваченого до максимального покарання, передбаченого санкцією статті [Кримінального кодексу України], а також позбавлено права керувати транспортним засобом строком на три роки", – ідеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що суд також "у повному обсязі задовольнив цивільний позов потерпілих про відшкодування завданої шкоди".

Свою провину обвинувачений визнав повністю.

Аварія сталася 12 липня за 5 км від Києва. Mercedes під керуванням підозрюваного виїхав на зустрічну смугу і врізався в Hyundai, у якому їхала сім'я з п'ятьох осіб. На місці аварії загинули обидва дорослі та восьмирічна дівчинка, у лікарні помер 10-річний хлопчик. У медзакладі в стабільно тяжкому стані також перебуває третя дитина – 12-річний хлопчик.

За даними прокуратури, на момент ДТП підозрюваний був у стані алкогольного сп'яніння. Тест на драгері засвідчив, що у крові водія Mercedes було 1,37 проміле алкоголю. Згідно з результатами експертиз, він також був під впливом наркотиків.

Винуватця аварії звуть Антон Желепа. 2010 року його вже було засуджено за вчинення ДТП, у якому загинула жінка.

14 липня Шевченківський райсуд Києва заарештував Желепу без можливості внесення застави. Затриманий тоді визнав провину і відмовився від адвоката.