"Уже дуже хочу поспати, але як тут відірвешся". Бабченко розповів, що третій день читає некрологи

Бабченко прокоментував інсценування свого вбивства
Фото: EPA

Російський журналіст Аркадій Бабченко розкритикував ЗМІ, які припустили, що від інсценування його вбивства може бути більше шкоди, ніж користі.

Російський журналіст Аркадій Бабченко пожартував на сторінці у Facebook, що українські правоохоронці інсценували його вбивство від нудьги.

"А найцікавіше, яка гігантська кількість людей, виявляється, одразу готова повірити, що ось сидять у країні, яка воює, дорослі люди, що загалом відбулися, один там журналіст (ну, цей ще добре, довбой...бом був, довбой...бом і помер), оперативники, які роками не вилазили з фронту і проводили операції в тилу противника, бійці "Альфи", керівники департаментів державної Служби безпеки, керівник самої державної Служби безпеки країни, що воює, врешті-решт президент (!) країни, що воює, і такі: "Так, щось нудно. Робити геть нічого. ОБСЄ? Пох...й. Введення миротворців на Донбас? Нудно. Виграний у "Газпрому" суд? Та ну, не цікаво. О! А розмалюймо Бабченку спину кров'ю, у ніс згустків напхаємо, відвеземо в морг і скажемо, що так і було?" І всі такі: "Бл...я, оху...нно, нумо! Робити ж реально більше нічого – ресурсів вагон, людей вагон, ну, подумаєш, відірвемо просто силу-силенну народу від роботи – зате поржемо ж!" – написав Бабченко.

Він підкреслив, що "саме так усе й було".

У коментарях до поста Бабченко написав, що бажає всім, хто заявляє про неприпустимість введення ЗМІ та громадськості в оману, потрапити в таку саму ситуацію.

"Нехай покажуть відданість принципам високої моралі і помруть із гордо піднятою головою, неприпустимо не вводячи ЗМІ в оману. Ну, щоб справи зі словами не розходилися. Успіхів, щастя, кілера вам під двері – вірю у вас, друзі, ви не осоромите!" – прокоментував він.

Бабченко зазначив, що третій день читає некрологи.

"Уже дуже хочу поспати, але як тут відірвешся..." – підкреслив журналіст.

Бабченко також розкритикував британські ЗМІ, зокрема оглядача The Guardian Шона Вокера, який припустив, що від інсценування вбивства може бути більше шкоди, ніж користі.

"Дорога пресо Британії! А йди, будь ласка, нах...й, га? А хочете користі – дайте мені британський паспорт і захист. От тоді й будете мене вчити, як урятувати свою сім'ю. Розумники ху...ові, бл...дь", – написав він.

30 травня стало відомо, що вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка було інсценуванням у межах спецоперації Служби безпеки України. Він вийшов до журналістів під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака.

У відомстві заявили, що для замаху на Бабченка спецслужби РФ завербували громадянина України і заплатили йому $40 тис. У Києві затримали організатора замаху.

Бабченко попросив вибачення у друзів, колег і дружини.

У Раді Федерації РФ назвали інсценування "безглуздими діями української влади". В організації "Репортери без кордонів" заявили, що спецоперація була маніпуляцією українських спецслужб. В ОБСЄ також засудили рішення української влади дезінформувати суспільство.