За фактом нападу на журналістів "Української правди" поліція відкрила два кримінальні провадження

Поліція розпочала розслідування нападу на журналістів
Фото: Національна поліція України / Facebook
Правоохоронці розпочали два кримінальні провадження за фактом нападу на знімальну групу "Української правди". Про це повідомила пресслужба Національної поліції України 13 лютого.

"Подія сталася 13 лютого на території аеропорту в Дніпрі. Конфлікт виник між групою осіб та журналістами видання "Українська правда", – ідеться у повідомленні.

Провадження відкрито за ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналістів) та за ст. 345-1 (погрози або насильство щодо журналістів) Кримінального кодексу.

Контекст:

13 лютого Ткач повідомив, що на нього та його знімальну групу напали біля віп-терміналу аеропорту у Дніпрі. "Погрожуючи ножем, в оператора забрали телефон і вимагали пароль від телефона, щоб видалити відео", – написав журналіст.

Видання уточнило, що той, хто погрожував, видалив усі зняті відео з телефона оператора. "Поліція, що перебувала на місці події, була бездіяльною", – додали в редакції.

Мер Дніпра Борис Філатов заявив, що в аеропорту є система камер відеоспостереження. Він пообіцяв передати виданню "всю можливу інформацію з відеокамер міської системи "Безпечне місто".