Громадянина Узбекистану, який захопив відділення банку в Києві, повідомили про підозру

Карімова затримали за 2,5 години після того, як він зайшов до відділення банку
Фото: Служба безпеки України / Facebook

Сторона обвинувачення вимагатиме запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для Сухроба Карімова, який 3 серпня погрожував підірвати відділення Universal Bank у Києві.

Громадянина Узбекистану Сухроба Карімова, який погрожував підірвати відділення Universal Bank у Києві, повідомили про підозру за статтею Кримінального кодексу України "терористичний акт". Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Вирішують питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Відповідне клопотання передали на розгляд до Печерського районного суду Києва.

У пресслужбі зауважили, що слідство встановлює мотиви скоєння злочину.

3 серпня приблизно о 12.20 у відділення Universal Bank, розташоване в бізнес-центрі на вулиці Богдана Хмельницького, зайшов Карімов із двома сумками й повідомив, що в них вибухівка (цієї інформації не підтвердили). Персонал і відвідувачів евакуювали. Усередині приміщення, крім підозрюваного, перебувала співробітниця банку.

Приблизно о 14.50 Карімова затримали співробітники спецпідрозділу СБУ "Альфа". Ні заручниця, ні підозрюваний не постраждали. За фактом інциденту порушено кримінальне провадження за статтею "теракт".

Заступник глави МВС України Антон Геращенко заявив, що на батьківщині підозрюваний був на обліку з діагнозом "олігофренія".