Землетрус у турецькому Ізмірі: загинуло четверо осіб, понад сотню постраждало

До місця землетрусу під'їхало 38 машин швидкої допомоги
Фото: EPA

У турецькому місті Ізмір стався землетрус магнітудою 6,6. Осередок землетрусу залягав в Егейському морі на глибині 16,5 км. Поштовхи відчували в багатьох провінціях заходу Туреччини.

У турецькому місті Ізмір стався потужний землетрус, зруйновано шість будівель. Про це написав 30 жовтня у Twitter міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу.

"Повідомлень про людські жертви в Ушаку, Денізлі, Манісі, Баликесірі, Айдині та Муглі [міста в Туреччині] не надходило, за винятком невеликих руйнувань [будівель]. Команди рятувальників продовжують працювати", – написав він.

Міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттіна Коджа повідомив у Twtter про чотирьох загиблих і 120 постраждалих унаслідок землетрусу.

"На місці події працюють 38 машин швидкої допомоги, 35 бригад Національної медичної команди порятунку і два вертольоти швидкої допомоги. Ми підтримуємо народ Ізміра. Шкодую про втрату", зазначив він.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган висловив співчуття співгромадянам, які постраждали внаслідок землетрусу в Ізмірі.

"Держава підтримує наших громадян, які постраждали внаслідок землетрусу. Уряд готовий до всебічної підтримки. Уповноважені структури та міністерства вже ведуть роботу в зоні лиха", – зазначив турецький лідер у Twitter 30 жовтня.

Турецьке агентство "Анадолу" з посиланням на інформацію з управління із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при уряді Туреччини пише, що землетрус був магнітудою 6,6.

Епіцентр поштовхів, зафіксованих о 14.51 за місцевим часом, був в Егейському морі біля узбережжя району Сеферхісар провінції Ізмір. Осередок землетрусу залягав на глибині 16,5 км. Поштовхи тривали приблизно 15 секунд, їх відчували в багатьох провінціях заходу Туреччини, ідеться в повідомленні агентства.