Зниклий підводний човен ВМС Індонезії виявили біля острова Балі. ЗМІ пишуть про смерть усіх 53 членів екіпажу

Зв`язок із підводним човном Nanggala-402 зник 21 квітня
Фото: ЕРА

Підводний човен Nanggala-402 KRI Nanggala-402 військово-морських сил Індонезії виявили на глибині приблизно 850 метрів біля острова Балі. Про це повідомило Assosiated Press 24 квітня з посиланням на командувача ВМС Індонезії Юдо Маргоно.

На підводному човні виявили уламки – частини торпедного апарата, балон зі змазкою для перископа і молитовні килимки членів екіпажу. Маргоно сказав, що вищевказані знахідки свідчать про смерть усіх 53 моряків.

Надії на порятунок екіпажу все менше, оскільки запас кисню у них мав закінчитися вранці в суботу, написало Reuters із посиланням на офіційних осіб. За інформацією Маргоно, субмарину виявили під час сканування дна. Водночас її технічні характеристики розраховані на занурення на глибину до 500 метрів.

Контекст:

Зв`язок із військовим підводним човном Nanggala-402 зник 21 квітня. Oднією із причин інциденту з підводним човном могло стати повне вимкнення електрики під час занурення. За розрахунками, кисню морякам, які перебували в субмарині, вистачить до 24 квітня.

Зниклий підводний човен шукали три підводні човни, п'ять літаків і 21 військовий корабель, повідомляв телеканал CNN. Сінгапур і Малайзія також надають допомогу в пошуково-рятувальній операції. США скерували авіацію для допомоги в пошуках.