Горбатюк заявив, що вбивства активістів Євромайдану Нігояна, Жизневського і Сеника не розкриті

Горбатюк: Ця робота не припиниться, поки злочини не буде розкрито
Фото: ЕРА

Убивства учасників Євромайдану Сергія Нігояна, Михайла Жизневського і Романа Сеника не розкриті, але розслідування триватиме до отримання результату, заявив начальник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

Убивства активістів Євромайдану Сергія Нігояна, Михайла Жизневського і Романа Сеника досі не розкриті, однак слідчі Генеральної прокуратури рухаються до результату. Про це під час брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна", повідомив начальник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

"Є, дійсно, нерозкриті злочини. І в першу чергу це вбивства Нігояна, Жизневського та Сеника. Мене можуть звинуватити в тому, що я впродовж трьох останніх років переконую: ми маємо надію розкрити ці злочини, але, на жаль, черговий звіт – і я не можу похвалитися результатами роботи. Водночас, з огляду на організовану роботу, на призначені та проведені експертизи, виходячи з нехай навіть невеликих результатів, я можу говорити, що ми рухаємося вперед. І ця робота не припиниться, поки злочини не буде розкрито", – підкреслив Горбатюк.

Він зазначив, що така сама робота триває щодо всіх убивств.

За словами Горбатюка, вироків стосовно вбивць активістів досі немає, зокрема й тому, що правоохоронці не дають свідчень, а Міністерство внутрішніх справ не звільняє працівників, підозрюваних у злочинах проти Майдану, із лав поліції або Нацгвардії.

Крім того, не всі експертизи ще проведені, а кримінальні провадження не слухають у судах через недостатню кількість суддів.

21 листопада 2013 року в Києві через відмову уряду підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом розпочався мітинг на Майдані, який переріс у масові протести по всій країні. Протестувальникам протистояли правоохоронні органи і найняті владою озброєні бандити (тітушки). Закінчився Євромайдан наприкінці лютого 2014 року втечею тодішнього президента України Віктора Януковича в Росію.

Активістів Євромайдану Сергія Нігояна, Михайла Жизневського й Романа Сеника вбили в січні 2014 року під час протестів у центрі Києва.