Аваков заявив, що без рішення суду він не може усувати з посад у поліції колишніх беркутівців

Аваков: Не треба клеїти огульні ярлики на невинних хлопців
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що не може вигнати із правоохоронних органів колишніх співробітників "Беркуту" лише на підставі громадської думки.

Колишні співробітники "Беркуту" служать у поліції, якщо щодо них немає рішення суду. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Якщо є рішення суду, ми усуваємо відразу. А якщо немає рішення суду, то що ти будеш робити? У моїх руках доля цих людей, розумієте? Я не можу вигнати людину на підставі громадської думки, не підкріпленої фактами, особливо коли цю "думку" сформовано проплаченою пропагандою або модним "полюванням на відьом", – сказав він.

Міністр уважає, що щодо кожної людини "має бути персональне слідство й адекватне законне рішення".

На репліку, що в поліції особливого призначення в Києві служить 185 колишніх беркутівців, Аваков відповів: "А, користуючись вашою фразеологією, знаєте скільки беркутівців загинуло на фронті?"

"На жаль, майже два десятки хлопців. Не треба клеїти огульні ярлики на невинних хлопців. Це підло. Вина-факти-відповідальність. Іншого я не визнаю!.. Ти міністр Майдану, повинен звільнити... Та ні! Нічого не повинен! Я, знаєте, що повинен зробити? Утримати баланс влади, утримати порядок у країні, а не обслуговувати "хотілки" диванних теоретиків. І я це зробив!" – заявив глава МВС.

Наприкінці 2013-го – на початку 2014 року в Україні відбулися масові протести, які призвели до зміни влади. Протестувальникам протистояли правоохоронні органи і найняті владою озброєні бандити (тітушки). За словами президента України Петра Порошенка, унаслідок трагічних подій 18–20 лютого 2014 року загинуло 107 осіб. У розстрілах обвинувачують бійців роти спецпризначення "Беркут".

Більшість підозрюваних беркутівців переховується в Росії та анексованому нею Криму.