Уряд Нідерландів пообіцяв юридичну допомогу родичам жертв MH17 під час стягнення компенсацій

Глава мін'юсту Нідерландів Ґраппергаус пообіцяв допомогу рідним жертв катастрофи
Фото: ЕРА

Процес над винуватцями катастрофи рейсу MH17 має відбутися протягом п'яти років, припускають у міністерстві юстиції Нідерландів. Рідні загиблих громадян цієї країни одержать безкоштовну юридичну підтримку під час складання позовів про компенсацію збитків.

Влада Нідерландів надасть безкоштовну юридичну допомогу родичам загиблих у катастрофі малайзійського Boeing на Донбасі. Про це міністр юстиції Нідерландів Ферд Ґраппергаус повідомив у листі, адресованому Палаті представників парламенту, інформувала 7 січня газета De Telegraaf.

Ідеться про консультації для складання позовів про компенсацію збитків і підтримку їх у суді.

Родичі загиблих уже отримали виплати від авіакомпанії Malaysia Airlines і страхових фірм. Вони можуть вимагати стягнення компенсації з боку винуватців катастрофи, які має встановити суд.

Як припускають у мін'юсті Нідерландів, кримінальний процес відбудеться протягом п'яти років. Розслідування катастрофи ще триває.

Boeing 777, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився 17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту, серед них – 193 голландських громадян.

28 вересня 2016 року в Нідерландах міжнародна слідча група у складі представників Нідерландів, Малайзії, Бельгії, Австралії та України оголосила проміжні підсумки розслідування. Згідно з висновками комісії, рейс MH17 було збито з комплексу "Бук", привезеного з Росії, із території, підконтрольної проросійським бойовикам.

У травні 2018 року Нідерланди й Австралія офіційно обвинуватили Росію в трагедії рейсу MH17.

У грудні 2018 року МЗС Нідерландів заявило про намір подати позов у міжнародний суд у зв'язку з ігноруванням Росією офіційних запитів про переговори щодо визнання відповідальності за загибель людей та виплати компенсацій сім'ям загиблих.