Аеродром у російському Липецьку атакували дрони. Через детонацію боєприпасів в області оголосили евакуацію

У Липецьку оголосили надзвичайну ситуацію
Фото: vesti-lipetsk.ru

У ніч проти 9 серпня російський Липецьк атакували безпілотники. Про це губернатор області Ігор Артамонов повідомив у Telegram.

За його словами, унаслідок обстрілу пошкоджено об'єкт енергетичної інфраструктури. Крім того, почалася детонація боєприпасів. Чиновник стверджував, що вибухи лунають далеко від житла, проте вже за годину він написав про початок евакуації з кількох населених пунктів (Копцеві Хутори, Федоровка, Яковлевка, Тинковка).

У муніципальному окрузі оголосили надзвичайну ситуацію, Артамонов поінформував, що в Липецьку й окрузі зупинено рух транспорту. За даними губернатора, через атаку БПЛА постраждало шестеро людей.

Місцеві жителі повідомляють про атаку на військовий аеродром.

"Аеродром весь горить, глянь там, нах...й, шо коїться!" – каже очевидець на відео, опублікованому в Telegram-каналі Astra.

Astra публікує й інші фото та відео з Липецька, на яких видно нічні вибухи. Детонують боєприпаси на військовому складі, який загорівся, стверджують підписники каналу.

У МНС Липецької області підтвердили вибухи й евакуацію людей із району масової детонації.

Контекст:

Після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року українська армія почала масово застосовувати безпілотники для розвідки й завдавання ударів по ворогові. І тому використовують як безпілотники власного виробництва, так і ті, які придбали на Заході й передали західні партнери.

5 липня управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних сил України опублікувало в Telegram інфографіку з 10 найвіддаленішими від України ударами по об'єктах на території РФ за шість місяців 2024 року.

Тільки за це літо в Липецькій області під удари БПЛА вже потрапляли електростанція та Новолипецький металургійний комбінат.