Армія РФ за добу втратила понад 1300 військових. Найсильніше окупанти штурмують на торецькому і покровському напрямках – Генштаб ЗСУ

Загалом від початку повномасштабного вторгнення ЗСУ знешкодили 576 тис. окупантів
Фото: 24 ОМБр імені короля Данила / Facebook

За добу армія країни-агресора Росії втратила приблизно 1310 військових убитими й пораненими. Про це 29 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За його даними, сили оборони України знищили 20 російських танків і бойових броньованих машин, 74 артилерійські системи та дві реактивні системи залпового вогню.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення втрати РФ сягнули 576 тис. осіб, зазначають у ГШ.

У ранковому зведенні Генштаб поінформував, що найактивніші бойові дії відбуваються на торецькому і покровському напрямках. Загалом окупанти атакували там за добу 69 разів. Сили оборони відбивали штурми РФ у районах Сєверного, Нью-Йорка, Торецька, Залізного, а також біля населених пунктів Тимофіївка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Зелене Поле, Калинове, Іванівка, Прогрес, Желанне, Сергіївка, Новоселівка Перша та Яснобродівка.

"За підтримки авіації росіяни намагалися витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Желанного і Новоолександрівки", – ідеться в повідомленні ЗСУ.

Контекст:

10 травня 2024 року країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківської області. За даними президента України Володимира Зеленського, співвідношення втрат під час цього наступу становить восьмеро росіян на одного українця. 21 липня він сказав, що Росія втратила вбитими під час цієї спроби 20 тис. осіб.

26 травня президент України заявив, що РФ збирає біля кордону ще одне угруповання військ для нового наступу.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 22 липня повідомив, що росіяни не зважають на високий рівень втрат і далі атакують на багатьох ділянках лінії зіткнення.