Буданов про війну: Рубіж 2025-го – початок 2026-го для РФ ключовий. Вони хочуть усе це закінчити

У РФ прогнозують, що всі проблеми в них розпочнуться влітку 2025 року, зазначив Буданов
Фото: gur.gov.ua

Країна-агресор РФ хотіла б завершити повномасштабну війну проти України до кінця 2025-го – початку 2026 року перемогою, оскільки влітку наступного року в неї розпочнуться серйозні проблеми. Таку думку 14 вересня в Києві під час ХХ зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) висловив начальник ГУР МО Кирило Буданов, його цитує "Інтерфакс-Україна".

"2025-й рік для них, рубіж 2025-го – початок 2026-го – він для них ключовий. Вони й хочуть усе це закінчити, тому що за їхніми власними підрахунками РФ, якщо вони не виходять із цієї війни умовними переможцями, вони на далеке, скажімо так, майбутнє, яке можна прорахувати, – це горизонт від 30-ти років, – випадають взагалі з можливості бачити в Росії наддержаву, до чого вони прагнуть", – наголосив Буданов.

У самій РФ прогнозують, що "всі проблеми в них почнуться влітку 2025 року", коли об'єднаються як фінансово-економічний фактор, так і соціально-політичний, додав начальник ГУР МО.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Згідно з повідомленнями Генштабу, протягом останніх місяців покровський напрямок був найгарячішим на фронті. 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про припинення просування окупантів на цьому напрямі.

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ. За даними президента України Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала з фронту в Україні.