Через міни й російські обстріли заборонили в'їзд у три населені пункти громади на півночі Харківської області

У Слобожанському 24 червня на міні підірвався автомобіль, загинуло двоє людей, зазначили у прокуратурі
Фото: Харківська обласна прокуратура / Facebook

У Харківській області заборонили в'їзд у три населені пункти Липецької громади, що на півночі регіону. Про це 24 червня повідомляють у Telegram Липецької сільської військової адміністрації.

"У зв'язку з мінною небезпекою й постійними ворожими обстрілами, які загрожують здоров'ю і життю людей, із 25 червня 2024 року призупиняється проїзд до населених пунктів Борщова, Слобожанське та Липці", – ідеться в повідомленні.

Зазначають, що інформацію про зміни у пропускному режимі буде надано додатково.

Уранці 24 червня внаслідок підриву автомобіля на російській міні загинуло двоє людей у прифронтовому Слобожанському, проінформували в Харківській обласній прокуратурі у Facebook.

За попередніми даними, це була протитанкова міна ТМ-62.

Контекст:

Уранці 10 травня країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківської області. Увечері 16 травня в ОВА заявили, що активне просування окупантів територією Харківської області вже зупинено. За даними Зеленського, окупанти в Харківській області змогли просунутися щонайбільше на 10 км від кордону.

На харківському напрямку російські загарбники не полишають спроб атакувати Вовчанськ, зазначили в Генштабі ЗСУ 24 червня.