До 50% території Торецька залишається під контролем ЗСУ – голова військової адміністрації

Бої навколо Торецька активізувалися наприкінці червня
Скріншот: Бригада Нацполіції "ЛЮТЬ" / YouTube

Збройні сили України й далі контролюють до 40–50% території Торецька Донецької області. Про це 11 жовтня в ефірі національного телемарафону заявив начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик.

"Орієнтовно в районі 40–50% міста, можна сказати, знаходиться під контролем ЗСУ. Інша територія – ворогом захоплена. І ворог намагається й докладає всіх зусиль, щоб у найкоротші терміни повністю захопити місто. Але ЗСУ, сили спротиву дають гідну відсіч та утримують позиції в міру можливостей", – сказав він.

За даними Чинчика, минулої доби росіянам не вдалося просунутися в місті. "На вчорашній день не зафіксовано ні одного просування, ні захоплення жодної позиції й ні одного будинку, житлової забудови чи об'єкта критичної інфраструктури на території громади", – зазначив начальник МВА, додавши, що росіяни докладають зусиль, щоб якнайшвидше захопити місто.

Просування російських окупаційних сил у Торецьку, за даними проєкту DeepState станом на 10 жовтня
Скріншот: deepstatemap.live

Контекст:

22 червня 2024 року в Генштабі ЗСУ поінформували про напружену ситуацію біля Торецька, а 3 липня зазначили, що окупанти значно активізувалися на торецькому напрямку. Російське видання "Медуза" й "Українська правда" писали, що наприкінці червня російська армія розпочала наступ на торецькому напрямку.

Telegram-канал DeepState поінформував 4 липня, що йому надійшло дуже багато повідомлень від українських військових про "критичний і невтішний стан справ у районі Торецька". 

Про те, що окупанти зайшли на східну околицю Торецька, прессекретарка оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" Анастасія Бобовнікова повідомила 7 жовтня (згідно з картою DeepState, це сталося наприкінці вересня).