Окупанти вранці здійснили масовану атаку в напрямку Торецька – Генштаб ЗСУ

Окупанти намагалися прорвати позиції сил оборони України і просунутися в бік Торецька, зазначили в Генштабі ЗСУ
Фото: 32 окрема механізована бригада / Facebook (архів)

Сили оборони України вранці 18 серпня відбили масовану атаку російських окупантів у напрямку Торецька Донецької області. Про це у Facebook поінформував Генштаб ЗСУ.

"Сьогодні зранку противник здійснив масовану атаку в районі населених пунктів Північне й Залізне Донецької області. Зокрема, російські окупанти за підтримки бронегрупи із 12 одиниць техніки намагалися прорвати позиції сил оборони України і просунутися в бік Торецька", – ідеться в повідомленні.

Як наголосили в Генштабі, українські воїни "вмілими і злагодженими діями" відбили російську атаку.

"Втрат позицій не допущено. У ході бою знищено 10 одиниць техніки і знешкоджено 68 російських окупантів, із них 41 – безповоротно", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

22 червня в Генштабі ЗСУ поінформували про напружену ситуацію поблизу Торецька, а 3 липня зазначили, що окупанти значно активізувалися на торецькому напрямку.

Російське видання "Медуза" й "Українська правда" писали, що наприкінці червня російська армія почала наступ на торецькому напрямку.

11 липня у ЗСУ повідомили, що бої зараз тривають на околицях Торецька.

У Донецькій ОВА розповіли 24 липня, що Торецьк на 70% знищено.

У Генштабі ЗСУ поінформували вранці 18 серпня, що на торецькому напрямку окупанти за підтримки авіації здійснили 19 атак неподалік Північного, Торецька й Залізного.