До довічного ув'язнення засудили навідника окупантів, який допомагав захопити Бахмут

Засудженого затримали під час виконання завдання від окупантів
Фото: gp.gov.ua

Суд ухвалив вирок жителю Бахмута Донецької області за державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України). Його засудили до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляє Офіс генерального прокурора України.

Прокурори довели, що у травні 2022 року обвинувачений добровільно співпрацював із представником країни-агресора РФ. Упродовж місяця він неодноразово передавав через месенджер Telegram текстові повідомлення співробітнику ФСБ РФ. Надана інформація містила координати місць дислокації особового складу Збройних сил України й зосередження військової техніки на території населеного пункту.

Окрім цього, виконуючи вказівки російського силовика, чоловік надсилав йому дані про місцерозташування об'єктів цивільної інфраструктури, комунальної сфери і промислового сектору.

За співпрацю чоловік розраховував у майбутньому дістати від окупантів посаду "мера" Слов'янська Донецької області, про що записав на свій телефон відповідне відео, зазначили в Офісі генпрокурора.

Правоохоронці затримали його під час виконання чергового завдання від окупантів.

Контекст:

За даними Офісу генпрокурора, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні зафіксували 19 440 злочинів проти національної безпеки, з них 3700 – державна зрада.