Генштаб ЗСУ: На фронті сталося понад 150 боєзіткнень, росіяни й далі штурмують Вовчанськ

На харківському напрямку сталося 11 боїв, найгарячішим залишається покровський напрямок
Фото: 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада / Facebook

Упродовж минулої доби на фронті сталося 151 бойове зіткнення між українськими військовими й російськими окупантами. Про це 7 липня у зведенні станом на 8.00 повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"На харківському напрямку ворог продовжував наступальні та штурмові дії за підтримки авіації, загалом тут відбулося 11 бойових зіткнень у районах населених пунктів Вовчанськ, Глибоке й Липці", – ідеться в повідомленні.

На куп'янському напрямку кількість боєзіткнень за добу зросла до семи, зазначили в Генштабі. Сили оборони відбивали атаки противника біля Синьківки, Петропавлівки і Стельмахівки Харківської області.

"На лиманському напрямку наші війська стали на заваді 20 атакам окупантів у районах населених пунктів Греківка, Макіївка, Невське Луганської області, Терни і Торське Донецької області", – повідомили в Генштабі.

На сіверському напрямку сили оборони України відбили п’ять атак поблизу Спірного та Виїмки Донецької області.

На краматорському напрямку українські захисники зупинили 11 спроб противника прорвати українську оборону неподалік Кліщіївки, Калинівки, Іванівського й Андріївки.

"На торецькому напрямку агресор досить активний – вчинив 16 атак у районах населених пунктів Торецьк, Північне, Залізне та Нью-Йорк Донецької області. Підтримував свої дії авіаударами", – наголосили у Генштабі.

Найгарячішим залишається покровський напрямок, де українські військові відбивали 49 атак російських окупантів поблизу населених пунктів Юр'ївка, Новоолександрівка, Воздвиженка, Калинове, Лозуватське, Прогрес, Новоселівка Перша, Євгенівка, Яснобродівка та Карлівка Донецької області.

На курахівському напрямку сили оборони й далі стримують ворога біля Красногорівки, Парасковіївки та Костянтинівки, де ворог 19 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На времівському напрямку противник здійснив чотири атаки позицій сил оборони України неподалік Водяного Донецької області.

На оріхівському напрямку, за даними Генштабу, сталося чотири бойові зіткнення, "ворог отримав жорстку відсіч біля Роботиного та Новоданилівки".

"На придніпровському напрямку окупанти й надалі намагаються вибити підрозділи сил оборони з позицій на плацдармах, що на лівобережжі Дніпра. Загарбники проводили п'ять атак, успіху не мали", – ідеться в повідомленні.

Військові додали, що на кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з території РФ.

Контекст:

Станом на лютий, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, російські окупанти контролювали приблизно 26% території України.

Уранці 10 травня 2024 року країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківської області. За даними Зеленського, співвідношення втрат під час цього наступу становить восьмеро росіян на одного українця.

26 травня президент України заявив, що РФ збирає біля кордону ще одне угруповання військ для нового наступу.