Генштаб ЗСУ оновив дані про втрати окупантів і назвав найважчу ділянку фронту

Від початку повномасштабного вторгнення ЗСУ нейтралізували понад 659 тис. окупантів
Фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада / Facebook

Упродовж останньої доби на фронті зафіксовано 159 боїв сил оборони з армією країни-агресора Росії. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Найбільше окупанти штурмували на курахівському (28 разів) і куп'янському напрямках (22 рази). Ворог продовжує атаки також на покровському (15), лиманському (15) й торецькому напрямках (14).

"Майже вздовж усієї лінії зіткнення тривають бої. Українські воїни стримують ворожі атаки. Ведуть, виснажуючи сили противника, бойову роботу наші артилерія, розвідка, авіація та безпілотні системи", – ідеться в ранковому зведенні ГШ.

Уранці в Генштабі також оновили дані про втрати РФ – за добу сили оборони скоротили армію окупантів на 1280 осіб.

Сили оборони України знищили 39 танків і бойових броньованих машин, 72 артилерійські системи, чотири реактивні системи залпового вогню та п'ять засобів протиповітряної оборони росіян.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення втрати РФ сягнули 659,2 тис. осіб.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території країни-агресора в Курській області РФ. За даними президента України Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала із фронту в Україні. Більше ніж за місяць після початку операції РФ розпочала контрнаступ. Зеленський 12 вересня сказав, що український план передбачав це. За даними Пентагону, російський контрнаступ там "незначний".