У Генштабі назвали найважчі ділянки фронту. Ворог втратив упродовж доби 1250 окупантів – Генштаб ЗСУ

Упродовж доби зафіксували 136 бойових зіткнень, зазначили в ЗСУ
Фото: EPA

Протягом останньої доби на фронті зафіксовано 136 бойових зіткнень сил оборони з армією країни-агресора Росії. Про це 30 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Найбільше штурмів – 28 – окупанти провели на покровському напрямку. РФ намагається наступати поблизу населених пунктів Воздвиженка, Миролюбівка, Новоторецьке, Миколаївка, Лисівка, Селидове, Зелене Поле, Крутий Яр і Журавка.

23 спроби просунутися РФ зробила на курахівському напрямку, 17 – на времівському, на куп'янському – 12, на лиманському – 12, на торецькому – 11. На харківському напрямку бої із загарбниками були неподалік Вовчанська, ідеться в ранковому зведенні ГШ.

Уранці в Генштабі також оновили дані про втрати РФ – упродовж доби сили оборони скоротили армію окупантів на 1250 осіб убитими й пораненими.

Знищили 32 танки й бойові броньовані машини, 27 артилерійських систем противника.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення втрати РФ становлять приблизно 653 тис. осіб.

Станом на ранок у Чорному й Середземному морях – по одному ворожому кораблі, які є носіями крилатих ракет "Калібр" із загальним залпом до чотирьох і 16 ракет.  

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Згідно з повідомленнями Генштабу, упродовж останніх місяців покровський напрямок був найгарячішим на фронті. 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про припинення просування окупантів на цьому напрямку. 13 вересня у зведенні Генштабу повідомили про складну ситуацію на курахівському напрямку.

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ. За даними президента України Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала із фронту в Україні. Більше ніж за місяць після інтервенції сил оборони в Курську область РФ розпочала контрнаступ. Зеленський 12 вересня сказав, що український план передбачав це. За даними Пентагону, російський контрнаступ там "незначний".