У Генштабі ЗСУ розповіли про найважчі місця фронту. Упродовж доби армія РФ втратила майже 1,5 тис. військових

Втрати РФ від початку повномасштабного вторгнення перевищили 650 тис. осіб
Фото: 24 ОМБр імені короля Данила / Facebook

Протягом останньої доби на фронті зафіксовано 180 боїв сил оборони з армією країни-агресора Росії. Про це 28 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Найбільше спроб штурму – 74 – окупанти здійснили на покровському й курахівському напрямках. Росіяни атакували в районі Воздвиженки, Новоторецького, Миколаївки, Гродівки, Новогродівки, Лисівки, Крутого Яру, Даченського, Маринівки, Селидового, Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки.

За даними ранкового зведення, на куп'янському напрямку фронту РФ намагалася просунутися 19 разів, на лиманському – 16. Понад десяток зіткнень зафіксовано на времівському напрямку, на краматорському – дев'ять, на харківському – шість.

Триває операція ЗСУ в Курській області РФ, зазначають у Генштабі.

Уранці в Генштабі оновили дані про втрати РФ – за добу сили оборони скоротили армію окупантів на 1470 осіб.

Сили оборони України знищили 56 танків і бойових броньованих машин, 55 артилерійських систем і чотири реактивні системи залпового вогню росіян.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення втрати РФ сягнули 650 640 осіб.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Згідно з повідомленнями Генштабу, протягом останніх місяців покровський напрямок був найгарячішим на фронті. 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про припинення просування окупантів на цьому напрямку. 13 вересня у зведенні Генштабу повідомили про складну ситуацію на курахівському напрямку.

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ. За даними президента України Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала із фронту в Україні. Більше ніж за місяць після інтервенції сил оборони в Курську область РФ розпочала контрнаступ. Зеленський 12 вересня сказав, що український план передбачав це. За даними Пентагону, російський контрнаступ там "незначний".