У Генштабі назвали найважчі ділянки фронту. Упродовж доби армія РФ недорахувалася 1370 окупантів

РФ найбільше штурмує на покровському напрямку
Фото: EPA

Упродовж останньої доби на фронті зафіксовано 181 бойове зіткнення сил оборони з армією країни-агресора Росії. Про це 27 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Найбільше штурмів – 39 – окупанти провели на покровському напрямку. РФ намагається наступати поблизу населених пунктів Зелене Поле, Миколаївка, Лисівка, Крутий Яр, Новогродівка, Селидове, Маринівка та Красний Яр.

34 спроби просунутися РФ зробила на курахівському напрямку, 20 – на куп'янському, на торецькому – 17, на лиманському – 15, на краматорському – 10. На харківському напрямку бої із загарбниками були неподалік Стариці, Тихого й Вовчанська, ідеться в ранковому зведенні ГШ.

Уранці в Генштабі також оновили дані про втрати РФ – протягом доби сили оборони скоротили армію окупантів на 1370 осіб убитими й пораненими.

Знищили 69 танків і бойових броньованих машин, 58 артилерійських систем противника.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення втрати РФ становлять 649 тис. 170 осіб.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Згідно з повідомленнями Генштабу, упродовж останніх місяців покровський напрямок був найгарячішим на фронті. 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про припинення просування окупантів на цьому напрямку. 13 вересня у зведенні Генштабу повідомили про складну ситуацію на курахівському напрямку.

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ. За даними президента України Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала із фронту в Україні. Більше ніж за місяць після інтервенції сил оборони в Курську область РФ розпочала контрнаступ. Зеленський 12 вересня сказав, що український план передбачав це. За даними Пентагону, російський контрнаступ там "незначний".