Генштаб ЗСУ оновив дані про втрати окупантів і назвав найважчі ділянки фронту

З початку повномасштабного вторгнення ЗСУ нейтралізували понад 643 тис. окупантів
Фото: 35 окрема бригада морської піхоти ім.контр-адмірала Михайла Остроградського / Facebook

Протягом останньої доби на фронті зафіксовано 162 бої сил оборони з армією країни-агресора Росії. Про це 23 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Найбільше штурмів – 63 – окупанти здійснили на покровському й курахівському напрямках. РФ робить спроби просунутися в районі Красного Яру, Воздвиженки, Новоторецька, Гродівки, Новогродівки, Селидового, Маринівки, Миролюбівки, Михайлівки, Гірника, Цукуриного, Желанного Другого, Георгіївки, Катеринівки та Костянтинівки.

У Вовчанську й Тихому Харківської області ЗСУ відбили сім атак росіян, на торецькому напрямку – дев'ять, приблизно 40 штурмів загалом окупанти здійснили на куп'янському, лиманському та краматорському напрямках. Тривають бої в районі Вугледара й Роботиного, поінформували в Генштабі.

У Курській області РФ, де ЗСУ й далі проводять операцію, ворог завдав по своїй території 16 авіаударів із використанням 27 керованих авіаційних бомб, ідеться в ранковому зведенні.

Уранці в Генштабі також оновили дані про втрати РФ – упродовж доби сили оборони скоротили армію окупантів на 1330 осіб убитими й пораненими.

Сили оборони України знищили 36 танків і бойових броньованих машин, 81 артилерійську систему та дві реактивні системи залпового вогню росіян.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення втрати РФ становлять 643,7 тис. осіб.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного та південного напрямків.

Згідно з повідомленнями Генштабу, протягом останніх місяців покровський напрямок був найгарячішим на фронті. 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про припинення просування окупантів на цьому напрямку. 13 вересня у зведенні Генштабу повідомили про складну ситуацію на курахівському напрямку.

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ. За даними президента України Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала з фронту в Україні. Більш ніж за місяць після інтервенції сил оборони в Курську область РФ розпочала контрнаступ. Зеленський 12 вересня сказав, що український план передбачав це. За даними Пентагону, російський контрнаступ там "незначний".