Росія тисне на покровському, лиманському й курахівському напрямках. Протягом доби знищили 1250 окупантів – Генштаб ЗСУ

З початку повномасштабного вторгнення ЗСУ нейтралізували понад 646 тис. окупантів
Фото: 35 окрема бригада морської піхоти ім.контр-адмірала Михайла Остроградського / Facebook

Уподовж останньої доби на фронті зафіксували 154 бойові зіткнення сил оборони з армією країни-агресора Росії. Про це 25 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Покровський, лиманський і курахівський напрямки залишаються найнапруженішими, там зафіксовано понад 60 зіткнень. Окупанти атакують поблизу Дружелюбівки, Чернещини, Греківки, Невського, Торського, Макіївки, Новосадового та Зарічного. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Новоторецького. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед поблизу Георгіївки й Цукуриного.

Трохи менше спроб штурмів РФ здійснила на куп'янському напрямку (12), торецькому (12) і краматорському (10). Тривають бої в районах Вугледара, Катеринівки, Водяного й Павлівки.

У Курській області РФ, де сили оборони продовжують операцію, протягом доби росіяни скинули на свою територію 19 керованих авіабомб, ідеться в ранковому зведенні ГШ.

Упродовж доби сили оборони скоротили армію окупантів на 1250 осіб.

Українські військові знищили 15 танків, 12 бойових броньованих машин, 74 артилерійські системи та одну РСЗВ.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення втрати РФ становлять понад 646 тис. осіб убитими й пораненими.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Згідно з повідомленнями Генштабу, за останні місяці покровський напрямок був найгарячішим на фронті. 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про припинення просування окупантів на цьому напрямку. 13 вересня у зведенні Генштабу повідомили про складну ситуацію на курахівському напрямку.

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ. За даними президента України Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала з фронту в Україні. Більш ніж за місяць після інтервенції сил оборони в Курську область РФ розпочала контрнаступ. Зеленський 12 вересня сказав, що український план передбачав це. За даними Пентагону, російський контрнаступ там "незначний".