ГУР МО оприлюднив кадри з Вовчанського агрегатного заводу, який звільнили від окупантів. Фото, відео photo icon

Територію агрегатного заводу у Вовчанську передано під контроль ЗСУ після зачистки всіх 30 будівель об'єкта, зазначили в ГУР МО
Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України / Facebook

Підрозділи ГУР МО 24 вересня звільнили від росіян Вовчанський агрегатний завод у Харківській області, знищивши окупантів у всіх будівлях підприємства. Про це повідомляють у Facebook військової розвідки України.

Зазначено, що операцію провели спецгрупи ГУР МО.

"Бійці ГУР МОУ здійснювали системну зачистку будівель заводу, постійно вступаючи в контактні бої з противником в умовах щільної забудови. У деяких випадках українські спецпризначенці вступали з ворогом у рукопашний бій", – ідеться у повідомленні.

Як розповіли у військовій розвідці, росіяни перетворили агрегатний завод на свою пропагандистську "фортецю", залучаючи до її оборони наймотивованіші та професійні підрозділи.

Окрім того, проти розвідників окупанти безперервно застосовували значну кількість артилерії, ударних дронів-камікадзе, КАБ та важкі вогнеметні системи "Сонцепьок", додали в ГУР.

"Попри шалений опір ворога, бійцям ГУР МО України вдалося знищити противника, взяти полонених та поповнити обмінний фонд. Територію агрегатного заводу передано під контроль ЗСУ після зачистки всіх 30 будівель об'єкта", – ідеться у повідомленні.

ГУР МО також оприлюднив у Facebook фото з Вовчанського агрегатного заводу.

Контекст:

10 травня 2024 року країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківської області. За даними президента України Володимира Зеленського, співвідношення втрат під час цього наступу становило вісім росіян на одного українця. 21 липня він сказав, що Росія втратила вбитими під час цієї спроби 20 тис. осіб.

Спроба РФ створити буферну зону на півночі Харківської області провалилася, присутність окупантів там – питання часу, заявили в українській військовій розвідці. 3 серпня в ОТУ "Харків" повідомили, що РФ намагається розширити зону контролю біля Вовчанська.

Ексспікер ОТУ Юрій Повх 26 червня розповів, що на Вовчанському агрегатному заводі російські військові потрапили в оточення. За його словами, йшлося про десятки людей.