ГУР МО підтвердило влучання по Ту-22М3 на аеродромі Оленья в Мурманській області та НПЗ у Рязані

Дрони ГУР уразили цілі на дистанції майже 1,8 тис. км від кордону України
Фото: Головне управління ДСНС України у Харківській області / Facebook

Аеродром Оленья в Мурманській області Росії 27 липня атакували безпілотники Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Про це "РБК-Україна" повідомляє з посиланням на джерела у спецслужбах.

За їхніми даними, там було пошкоджено бомбардувальник Ту-22М3. Того самого дня внаслідок операції ГУР було обстріляно військові аеродроми в місті Енгельс Саратовської області й Дягілево в Рязанській області. Також унаслідок атаки дронів-камікадзе було уражено нафтопереробний завод у Рязані.

28 липня президент України Володимир Зеленський відзначив військовослужбовців, які "забезпечують українську далекобійність".

"А саме – 9-й департамент ГУР: влучність на дистанції майже 1,8 тис. км від нашого кордону. Дійсно дуже вагомо!" – сказав він у зверненні.

Контекст:

Після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року українська армія стала масово застосовувати безпілотники для розвідки й завдавання ударів по ворогу. Для цього використовують як безпілотники власного виробництва, так і ті, які придбали на Заході або передали західні партнери.

5 липня управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних сил України опублікувало в Telegram інфографіку з 10 найвіддаленішими від України ударами по об'єктах на території РФ за шість місяців 2024 року.

27 липня ЗМІ повідомляли, що дрони ГУР МО, зокрема, уразили далекий надзвуковий бомбардувальник-ракетоносій Ту-22М3 на аеродромі Оленья в Мурманській області країни-агресора Росії (приблизно 1,8 тис. км від кордону України).