Якщо російській армії накажуть бомбити Вороніж, вона це зробить – колишній російський військовий Ерік, який зараз воює у ЗСУ G

Доброволець вважає, що російські військові не мають функції "думати"
Фото: ЕРА (архів)

У сучасній країні-агресорі Росії військові не думають про те, куди їм наказують спрямовувати зброю. Про це в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону заявив колишній російський військовий Дмитро (позивний Ерік), який зараз воює на боці України.

"Я іноді думаю, що от зараз зміни владу у Кремлі – і вони скажуть: "Усе, літаки бомблять Вороніж, солдати йдуть на Вороніж і на Тулу", – вони розвернуться і підуть на нього. Вони не будуть про це думати, у них немає цієї функції. Я не знаю, як це пояснити", – сказав він.

На думку Еріка, російські військові хіба що "попереживають день-два і на цьому все завершиться".

Контекст:

Ерік народився в Бурятії. Він був кадровим російським військовим. До повномасштабного вторгнення прослужив вісім років, звільнився в запас. Після повномасштабного вторгнення його мобілізували. За словами Еріка, він не підтримав війни проти України, тому почав здійснювати диверсії на російському боці, а згодом завдяки проєкту "Хочу жити" перейшов на бік України. Зараз воює у складі легіону "Свобода Росії".