Христін: Одесу чи Київ від окупантів урятувало не чудо. Це були наші люди, багато хто з яких уперше в житті бачив автомат

Христін родом з Одеської області
Фото: Артем Христін / Instagram

Командир 220-го батальйону 126-ї окремої бригади Сил ТрО 30-го Корпусу морської піхоти України Артем Христін (позивний Мудрий) в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону прокоментував думку про те, що під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну Одесу й Київ урятувало диво.

"Таке враження, що чудо якесь урятувало на той момент Одесу, Київ". Але це не чудо. Тут немає ніякого чуда. Це були мої побратими, посестри. Це були генерали: такі, як [Дмитро] Марченко, – які керували цими операціями, які планували ці операції", – сказав Христін.

Він наголосив, що такі операції планували "на коліні" й максимально швидко, "у телефонних розмовах просто, наскільки це було можливо".

"Побратими й посестри, які брали до рук автомат, – багато хто в перший раз узагалі в житті бачив його. Чудо – це наші люди. Чудо – це наші військовослужбовці. Це ті люди цивільні, які стали до лав Збройних сил. Саме тому нам вдалося утримати, стримати цю ворожу навалу на той момент. Так, великими втратами, на жаль, і з нашої сторони в тому числі, але вдалося стримати. Тому ми змогли вистояти", – пояснив Христін.

За його словами, найбільша цінність України – її нація.

"Багато хто зі мною буде не згодний, тому що до нації ще потрібно дорости. Народ, можна сказати. Народ – точно. Тому що право називатися нацією ми тільки зараз виборюємо, по факту", – вважає військовий.

Контекст:

Христін народився в Одеській області, йому 31 рік. Закінчив Одеський національний економічний університет, напрям – банківська справа.

До війни займався бізнесом. Із партнерами відкрив фінансові компанії й займався інвестуванням стартапів.

Із початком повномасштабної війни в лютому 2022 року Христін приєднався до лав ЗСУ. Брав участь в операції на плацдармі у Кринках (лівобережжя Херсонської області).

Одесу й Київ російські окупанти намагалися захопити протягом перших місяців повномасштабного вторгнення, яке розпочалося в лютому 2022 року. До Одеси ворог наблизитися не зміг, а біля передмістя Києва точилися бої, поки ворога не відкинули.