Кур'єра служби доправлення підозрюють у наведенні російських ракет на критичну інфраструктуру Чернівців – Нацполіція

Фігурантові загрожує довічне ув’язнення
Фото: npu.gov.ua

У Чернівцях кіберполіцейські та співробітники Служби безпеки України затримали 49-річного кур'єра, якого підозрюють у наведенні російських ракет на критичну інфраструктуру Чернівецької області. Про це 11 липня повідомила пресслужба Національної поліції України.

За даними правоохоронців, для російського вогневого ураження фігурант збирав координати важливих транспортних шляхів, зокрема вузлових станцій та залізничних маршрутів, якими сили оборони переправляють важке озброєння і боєприпаси на фронт, а також медзакладів, де на лікуванні перебувають українські захисники.

"Правоохоронці з'ясували, що в червні за приблизно 4 тис. грн у криптовалюті він надіслав представнику ворожої спецслужби зображення та координати розташування військових об'єктів на території Чернівців", – зазначили у поліції.

Для конспірації чоловік влаштувався кур'єром у популярний сервіс доправлення і власним скутером об'їжджав місцевість, де фіксував потрібні російським кураторам об'єкти, повідомила СБУ.

"Отримані відомості він мав направити своєму російському куратору через особистий чат у месенджері. Служба безпеки зірвала ворожі плани і затримала зловмисника на гарячому, коли він готував агентурний "звіт" до ФСБ", – ідеться ув повідомленні.

Окрім того, за даними української спецслужби, фігурант неодноразово поширював прокремлівські погляди в російських відеочатах. Під час таких ефірів він нібито виступав на підтримку збройної агресії проти України та виправдовував воєнні злочини російської армії.

"Слідчі Служби безпеки повідомили його про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників)", – ідеться в повідомленні СБУ.

Затриманий зараз перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.