"Ми не можемо воювати так само, як вони". Сирський розповів про переваги окупантів на фронті

Сирський: Ми маємо застосовувати найефективніший підхід
Фото: СИРСЬКИЙ / Telegram

Україна поступається країні-агресору Росії в озброєнні й кількості військ. Про це розповів головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у телевізійному інтерв'ю CNN, опублікованому 6 вересня.

"Ворог дійсно має перевагу в авіації, ракетах, артилерії, кількості боєприпасів, які вони використовують, звісно, в особовому складі, танках, БМП", – сказав він.

Однак, за його словами, це мотивує українських військових використовувати свої ресурси ефективніше й знаходити дієві способи протистояти противникові.

"Ми не можемо воювати так само, як вони, тому ми маємо застосовувати найефективніший підхід, використовувати наші сили й засоби з максимальним використанням особливостей місцевості, інженерних споруд, а також використовувати технічну перевагу", – сказав він.

За його словами, насамперед цього досягають завдяки фокусу на високотехнологічних озброєннях. Зокрема, він згадав про передову українську програму безпілотних літальних апаратів і створення Сил безпілотних систем ЗСУ.

Сирський додав, що вдалося знизити розрив між кількістю снарядів, яку використовують окупанти й сили оборони України. Зараз співвідношення, за його словами, становить 1:2 – 1:2,5, тоді як рік тому воно сягало 1:10.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Згідно з повідомленнями Генштабу ЗСУ, з весни 2024 року найгарячіший на фронті – покровський напрямок у Донецькій області, 25 серпня ворог активізувався також на лиманському й курахівському напрямках.

З 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію в Курській області РФ.

6 вересня в Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти найактивніше атакують на покровському й курахівському напрямках.