Міноборони погодило використання українського металошукача, який бачить вибухівку на глибині пів метра

Міноборони не назвало виробника металошукача
Фото: mil.gov.ua

Міністерство оборони України дозволило військовим використовувати новий імпульсний металошукач українського виробництва "Хортич-1". Про це відомство поінформувало 18 вересня.

"У Міністерстві оборони України кодифікували й допустили до постачання у війська імпульсний металошукач українського виробництва. Створений українськими інженерами пристрій для пошуку мін та інших вибухонебезпечних предметів отримав назву "Хортич-1", – ідеться в повідомленні.

Міноборони не вказало, хто виробник металошукача, проте зазначило, що розробляли й виготовляли його на тому ж вітчизняному підприємстві, яке робило такі пристрої для побутових і промислових потреб, як апарати для детекторного дослідження ґрунтів та інших поверхонь на наявність електричних і газових мереж, проведення геодезичних робіт.

Металошукач українського виробництва важить трохи більше ніж 1 кг і виявляє вибухові пристрої на глибині понад пів метра із похибкою місцезнаходження центру предмета 5 см. Працює при температурі від -20 °С до +40 °С і вологості до 95%. Пристрій має світловий і звуковий індикатори виявлення міни, повна зарядка потужного літій-іонного акумулятора забезпечує роботу металошукача протягом шести годин.