"Можуть ініціювати масові заворушення". ГУР попередило про нову хвилю ІПСО, спрямовану на розкол українського суспільства

У ГУР розповіли про нову дезінформаційну кампанію росіян
Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України / Facebook

Одночасно із загостренням ситуації на фронті росіяни посилюють дестабілізаційні зусилля, спрямовані на розкол українського суспільства. Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України в Telegram 10 травня.

Для провокацій окупанти можуть використати "масові заходи", зазначено в повідомленні.

"Військовими цілями противника є не лише військові об'єкти, а також цивільна інфраструктура: лікарні, вокзали, скупчення людей. Спроби російських інформаційних кампаній із використанням політичних гасел, що роз'єднують суспільство, паразитують на справжніх проблемах, але чимало з них спричинені агресією путінської Росії", – йдеться в повідомленні.

У коментарі виданню "ГОРДОН" представник відомства Андрій Юсов уточнив, що окупанти можуть "ініціювати масові заворушення з будь-яких чутливих для суспільства тем".

"У цей важкий час є потреба дотримуватися внутрішньої єдності, підтримувати одне одного", – закликали в ГУР.

Контекст:

Упродовж останніх місяців російські окупанти вели штурмові дії на низці напрямків. Зокрема, у лютому 2024 року їм вдалося захопити Авдіївку Донецької області. Станом на лютий, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, окупанти контролюють приблизно 26% території України.

За даними Зеленського, Росія готує новий наступ в Україні у травні – червні.