На фронті в Україні загинув 22-річний доброволець із Польщі

Доброволець із Польщі воював за Україну
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

У Києві на Байковому кладовищі 20 липня відбулася церемонія прощання з польським солдатом Інтернаціонального легіону територіальної оборони Збройних сил України Томашем Марціном Сенкалою, який загинув у Луганській області. Про це повідомляє PAP.

Церемонія розпочалася з гімну України. Панахиду провів військовий капелан. Церемонія завершилася виконанням гімну Польщі, після чого кожен присутній міг попрощатися із загиблим.

22-річний Сенкала вступив до лав Інтернаціонального легіону восени 2023 року. Загинув на полі бою 13 липня в селищі Діброва Сєвєродонецького району Луганської області.

Солдата поховають у рідному місті в Люблінському воєводстві.

Контекст:

Загиблий служив в Інтернаціональному легіоні, про створення якого президент України Володимир Зеленський оголосив на четвертий день повномасштабного вторгнення РФ, 27 лютого 2022 року. Він закликав іноземних громадян "приєднатися до захисту безпеки в Європі та світі".

У червні 2023 року представник легіону Дам'єн Магру повідомив, що до Інтернаціонального легіону оборони Збройних сил України долучилися добровольці з усіх континентів, із 55 країн.