Один із трьох "Кинджалів" РФ влучив у районі аеродрому, РЕБ знешкодила десятки дронів – ПС ЗСУ

"Кинджали" російські Міг-31 запустили, злетівши із "Саваслєйки"
Фото: ЕРА

Уночі й уранці 7 жовтня Повітряні сили ЗСУ зафіксували понад 80 повітряних цілей, якими російські окупанти атакували Україну. Про це пресслужба ПС ЗСУ поінформувала в Telegram. 

За даними Повітряних сил, атака тривала з 20.00 учорашнього вечора до 8.30 сьогодні. 

Окупанти завдали удару балістичною ракетою "Іскандер-М", керованою авіаційною ракетою Х-59, ракетою невстановленого типу з Курської і Бєлгородської областей, а також ударними БПЛА, які запускали з Орла, Приморсько-Ахтарська, Курська і Єйська. 

Ще три ракети Х-47М2 "Кинджал" запустили російські винищувачі, які злетіли вранці з авіабази "Саваслєйка". 

"У результаті протиповітряного бою підтверджено збиття двох аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" на Київщині та 32 ворожих ударних БПЛА у Миколаївській, Київській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській і Харківській областях. Зафіксовано декілька влучань ворожих ударних БПЛА у прифронтовій Харківщині. Один із трьох "Кинджалів" влучив у районі аеродрому "Старокостянтинів" у Хмельницькій області", – повідомили в ПС ЗСУ. 

Ще 37 російських безпілотників "локаційно втратили" у різних регіонах України, імовірно, унаслідок активної протидії РЕБ, додали в командуванні. Один БПЛА досі в повітрі, тому бойова робота триває, зазначено в релізі.

Контекст:

Останнього перед цим разу пуски "Кинджалів" Повітряні сили фіксували 26 вересня, ціллю теж був Старокостянтинів, де розташований військовий аеродром. Про наслідки атаки українські військові тоді не повідомляли, зазначивши, що це непублічна інформація.