Окупанти дронами пошкодили енергоінфраструктуру в Полтавській області, у Хмельницькій збили вісім БПЛА

Через російську повітряну атаку без світла залишилися 56 побутових і 30 юридичних споживачів у Полтавській області, зазначили в ОВА
Фото: НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo / Facebook (ілюстративне)

Унаслідок дронової атаки російських окупантів у ніч на 22 вересня в Полтавській області є пошкодження енергоінфраструктури. Про це в Telegram повідомив голова ОВА Філіп Пронін.

"Уночі ворог атакував Полтавщину БПЛА. На щастя, обійшлося без постраждалих. Проте є пошкодження енергетичної інфраструктури в одному районі області", – написав керівник ОВА.

За словами Проніна, через російську повітряну атаку без світла залишилися 56 побутових і 30 юридичних споживачів.

"Профільні фахівці вже працюють над відновленням електропостачання людям", – додав він.

Окупанти вночі атакували БПЛА також Хмельницьку область, сили ППО знищили вісім дронів типу Shahed, розповів у Telegram голова ОВА Сергій Тюрін.

"Разом із тим, у місті Хмельницькому внаслідок атаки пошкоджено житлову будівлю. […] Жертв серед цивільного населення немає", – наголосив Тюрін.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками і регулярно завдають по території країни ракетних ударів.

Уночі 22 вересня країна-агресор РФ також атакувала Україну 80 дронами Shahed, сили оборони збили 71 ударний БПЛА, ще шість унаслідок протидії РЕБ локаційно втрачені, проінформували Повітряні сили ЗСУ. Про три безпілотники, які залишилися, у ПС ЗСУ не повідомили. ППО, зокрема, працювала у Полтавській і Хмельницькій областях.