КАБ упав у Харкові біля 16-поверхівки, яка вже була пошкоджена від атак, кількість постраждалих зросла

Одна з бомб упала біля 16-поверхівки, будинок удруге постраждав від обстрілів РФ
Фото: ДСНС України / Telegram

Приблизно о 22.45 21 вересня російські окупанти атакували Харків і Малоданилівську громаду в його передмісті. Про це повідомила обласна прокуратура.

За інформацією прокуратури, літак Су-34 з російського Бєлгорода запустив три керовані авіаційні бомби (ФАБ-250 із модулем планерування і корекції).

"У Шевченківському районі міста Харкова авіабомба влучила за 5 м від багатоповерхового житлового будинку. Місце влучання другої бомби наразі встановлюється. Також зафіксовано влучання на території Малоданилівської ОТГ у районі житлової забудови", – ідеться в релізі.

У ДСНС повідомили, що внаслідок удару постраждало 18 людей, троє з яких діти. За даними ОВА, по медичну допомогу звернувся 21 постраждалий. У семи будинках і дитячому садку вибито вікна і пошкоджено фасади, також пошкоджено 21 автомобіль. Під'їзд 16-поверхівки було зруйновано, рятувальники розібрали завалені конструкції.

"Із житлового 16-поверхового будинку, біля якого влучила ворожа бомба, евакуйовано 68 осіб", – додали в ДСНС.

Медіагрупа "Накипіло" уточнює, що ця 16-поверхівка вдруге постраждала від російських обстрілів.

Людей евакуйовували, зокрема, через вікна. 

Контекст:

Раніше було відомо про 12 постраждалих унаслідок нічного удару РФ по Харкову 21 вересня. Росіяни після початку вторгнення майже щодня обстрілюють ракетами, дронами й авіабомбами Харківську область, зокрема й обласний центр.