Уночі окупанти обстріляли центр Харкова. Постраждало 15 людей, один із прильотів був біля лікарні. Фото photo icon

Серед поранених є пацієнти лікарні
Фото: СУСПІЛЬНЕ НОВИНИ / Telegram

У ніч із 20-го на 21 вересня армія країни-агресора Росії атакувала керованими авіабомбами Харків. Про це приблизно опівночі повідомив міський голова Ігор Терехов.

За його словами, приліт був по двох районах у центрі міста – Шевченківському та Київському. Один із них – біля медичного закладу, зазначив мер.

Станом на 2.00 було відомо про 15 постраждалих, половина з них – у лікарні, розповів Терехов. Серед них двоє дітей 10 і 12 років і підліток 17 років.

"Суспільне" показало фото наслідків нічного обстрілу Харкова. За його даними, у лікарні в центрі міста вибуховою хвилею вибило вікна. Поблизу медзакладу згорів автомобіль, серед поранених є пацієнти лікарні – у них рани від скла.

Згодом голова обласної військової адміністрації повідомив, що вночі під ударом також був Холодногірський район. Там пошкоджено шість приватних будинків із господарськими спорудами. Діти й підліток були поранені на місці цього влучання авіабомби.

Контекст:

Російські війська вторглися на територію Харківської області на початку повномасштабної війни – 24 лютого 2022 року, але обласний центр захопити не змогли. Відтоді окупанти майже щодня обстрілюють ракетами, дронами й авіабомбами Харківську область, зокрема й обласний центр.

Удень 17 вересня армія країни-агресора Росії вдарила керованими авіабомбами по Харкову й передмістю. Було поранено чотирьох рятувальників, які гасили пожежу, що виникла раніше, і ще двох чоловіків, які перебували поруч.