Окупанти обстріляли Харків, влучили зокрема в житловий будининок, є постраждалі – місцева влада

Ворог періодично обстрілює Харків
Фото: EPA (архів)

Увечері 21 вересня російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами (КАБ) по Харкову, повідомив мер міста Ігор Терехов у Telegram.

"У Харкові чутно звуки вибухів. Будьте обережні – ворог здійснив пуски КАБ", – написав він.

Після цього мер повідомив про приліт у житлову багатоповерхову будівлю.

Пізніше Терехов повідомив про щонайменше 12 постраждалих після удару по житловому будинку. Він наголосив, що пошуково-рятувальна операція триває.

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов написав, що по Харкову було два влучання керованими авіабомбами, одне з них – у Шевченківському районі міста.

Контекст:

Російські війська вторглися на територію Харківської області на початку повномасштабної війни – 24 лютого 2022 року, але обласний центр захопити не змогли. Відтоді окупанти майже щодня обстрілюють ракетами, дронами й авіабомбами Харківську область, зокрема й обласний центр.

Зокрема, увечері 20 вересня російські окупанти атакували керованими авіабомбами три райони Харкова – Шевченківський, Київський і Холодногірський. Один із прильотів був біля медичного закладу, зазначав Терехов. Було відомо про 15 постраждалих, половина з них – у лікарні, серед них двоє дітей 10 і 12 років та підліток 17 років.