Окупанти минулої доби втратили 50 дронів, літак і засіб ППО – Генштаб ЗСУ

Українські воїни активно завдають окупаційним військам відчутних втрат, підкреслюють у Генштабі
Фото: Бригада "Чорний ліс" / Facebook

Минулої доби загальні втрати російських загарбників в Україні сягнули 1220 військових. Про це в ранковому зведенні 15 серпня повідомив Генштаб ЗСУ. 

Також українські воїни знешкодили вісім танків, 24 бойові броньовані машини, 47 артилерійських систем, три РСЗВ, засіб ППО, літак, 50 БПЛА оперативно-тактичного рівня, дві ракети та 65 автомобілів окупантів. 

За даними Генштабу, минулої доби на фронті в Україні сталося 134 бойові зіткнення, найбільше атак окупантів – 58 – сили оборони відбили на покровському напрямку.

Також росіяни інтенсивно атакували на торецькому й сіверському напрямках, намагалися просунутися на лиманському. 

"На кордоні із Чернігівською й Сумською областями противник із території РФ активно застосовує артилерію по районах українських населених пунктів. Наші воїни активно завдають окупаційним військам відчутних втрат у живій силі й техніці", – зазначили в Генштабі.

Контекст:

Станом на лютий, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, російські окупанти контролювали приблизно 26% території України.

10 травня 2024 року країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківської області. За даними президента України Володимира Зеленського, співвідношення втрат під час цього наступу становило восьмеро росіян на одного українця. 21 липня він сказав, що Росія втратила вбитими під час цієї спроби 20 тис. осіб.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 22 липня повідомив, що росіяни не зважають на високий рівень втрат і далі атакують на багатьох ділянках лінії зіткнення, зокрема на покровському напрямку.

6 серпня сили оборони України розпочали наступ у Курській області РФ. Станом на 12 серпня, за даними Сирського, під контролем України – орієнтовно 1 тис. км&³2; території РФ. За підрахунками управління стратегічних комунікацій ЗСУ, Україна за тиждень узяла під контроль у РФ таку саму територію, яку Росія окупувала за весь 2024 рік.