Окупанти вночі атакували вісім областей України, серед постраждалих є діти – Клименко

Росія атакувала Україну ракетами й авіабомбами
Фото: Ігор Клименко | МВС / Telegram

У ніч на 26 вересня росіяни завдали удару по території України, загинула жінка, є постраждалі та руйнування. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в Telegram.

У Запоріжжі внаслідок ударів авіабомбами травм дістало щонайменше восьмеро людей, серед них одна дитина. Зруйновано й пошкоджено 12 будинків, зокрема багатоквартирний. Рятувальники ДСНС провели пошукові та аварійно-рятувальні роботи, евакуювали 18 людей.

Також окупанти двічі обстріляли Херсонську область, ідеться в повідомленні. Унаслідок авіаудару постраждало двоє людей, яких рятувальники деблокували з-під завалів.

Уранці внаслідок падіння уламків БПЛА в Києві пошкоджено чотири багатоквартирні будинки та 20 автомобілів, сталася розгерметизація газової труби. Двоє людей постраждали: чоловік дістав поранення, у його дитини гостра реакція на стрес.

В Одеському районі внаслідок ракетного удару загинула жінка. Зазнали пошкоджень будівлі та автомобілі.

Окупанти також атакували Київську, Донецьку, Харківську, Сумську та Івано-Франківську області, але там обійшлося без потерпілих, повідомив Клименко.

Контекст:

Від початку повномасштабної війни окупанти обстріляли Україну понад 9,6 тис. ракет і випустили майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили 2429 російських ракет і приблизно 9,3 тис. дронів, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 20 серпня. Після його заяви були нові масовані атаки на Україну.

Наймасштабнішу 2024 року атаку окупанти здійснили в ніч на 26 серпня. Російські військові застосували 127 ракет і 109 ударних БПЛА, сили оборони України збили більшість із них  201 повітряну ціль. Водночас кілька безпілотників були "локаційно втрачені на території України", ще два – перетнули державний кордон із Білоруссю, наголосили в ПС ЗСУ. За даними уряду України, під повітряний удар РФ потрапило 15 областей.