Після появи відео з розбитою колоною військової техніки в Курській області міноборони РФ заявило, що скерувало туди нові резерви

Росіяни скерували нові колони військових до Курської області
Фото: EPA (архів)

Міноборони країни-агресора Росії повідомило 9 серпня про висунення до Курської області озброєння й техніки для нарощування сил у Суджанському районі, де просуваються українські військові. Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

"У складі колон, які здійснюють марші до районів виконання завдань: реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", буксировані артилерійські гармати, танки, які перевозять на тралах, важка гусенична техніка, автомобілі "Урал" і КамАЗ", – заявили у відомстві.

Пропагандистське агентство "РИА Новости" опублікувало кадри руху колон військової техніки, як стверджують, у Курській області РФ.

Раніше, 9 серпня, стало відомо, що в Рильському районі Курської області було обстріляно автоколону армії Росії. Пізніше в мережі з'явилися кадри наслідків обстрілу, зокрема ті, які зняв очевидець уже вранці. Telegram-канал NEXTA Live підрахував, що армія РФ могла втратити внаслідок цього удару від 200 до 490 солдатів.

Telegram-канал Mash пише, що співробітники ФСБ затримали 48-річного жителя села Октябрське за зйомку наслідків удару по колоні й передання цього відео представникові українського Telegram-каналу. Проти нього планують відкрити кримінальну справу за шпигунство. На допиті чоловік розповів, що знімав і надсилав українцям кадри за завданням, стверджує Mash. Натомість йому нібито обіцяли гроші та громадянство однієї з країн НАТО – у перспективі, якщо він буде готовий виконувати всі накази. "Агентство" припускає, що йдеться про людину, яка зняла саме цю спалену колону.

Контекст:

6 серпня в РФ заявили про нібито спробу ЗСУ атакувати кордон із РФ у Курській області. Українське військово-політичне керівництво поки не коментувало того, що відбувається. Докладніше про операцію читайте в матеріалі "ГОРДОН".

8 серпня секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, нардеп від "Голосу" Роман Костенко заявив, що операцію сил оборони України в Курській області РФ добре сплановано й вона стала раптовою для окупантів.

У Пентагоні 8 серпня заявили, що ймовірні дії України в Курській області відповідають політиці США й не є ескалацією.