Поповнення обмінного фонду і зміцнення позицій. Сирський доповів Зеленському про ситуацію в Курській області РФ

Зеленський повідомив, про що говорив із Сирським
Фото: Офіс Президента України / Facebook

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 17 серпня доповів президенту Володимирові Зеленському про ситуацію на фронті та просування військ у Курській області країни-агресора РФ. Про це Зеленський повідомив у Telegram.

"На сьогоднішній ранок є поповнення обмінного фонду для нашої держави. Дякую всім солдатам і командирам, які беруть російських військових у полон і цим наближають звільнення наших воїнів і цивільних, які утримуються Росією. Також генерал Сирський доповів про зміцнення позицій наших сил на Курщині та розширення стабілізованої території", – заявив Зеленський.

Щодо української території, на покровському й торецькому напрямках за добу сталися десятки російських штурмів українських позицій, сили оборони їх відбивають, повідомив президент.

Також обговорювали забезпечення українських оборонців зброєю.

"Працюємо над новими пакетами підтримки для нашої держави від партнерів. Визначаємо пріоритетні пункти. Головне – обмеження російського наступального потенціалу і наша далекобійність. Готуємо відповідні доручення українським дипломатам", – зазначив Зеленський.

Контекст:

6 серпня почався наступ ЗСУ в Курській області РФ, після цього в регіоні тривають бої. ЗМІ писали, що Росія перекинула в Курську область військових і техніку з Бєлгородської області, а також із Донецької області України.

Із 9 серпня у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській і Бєлгородській – ввели режим контртерористичної операції.

12 серпня президент України Володимир Зеленський уперше офіційно повідомив, що сили оборони проводять операцію в Курській області. За його даними, там узяли в полон сотні російських військових.

За словами головкома ЗСУ Олександра Сирського, станом на 15 серпня під контролем України – 1150 км&³2; і 82 населені пункти Курської області РФ. У регіоні створили першу військову комендатуру України, її очолив генерал-майор Едуард Москальов.