Повітряні сили ЗСУ збили на курському напрямку новітній БПЛА російських окупантів

У ПС зазначили, що "Оріон" може нести ракети
Фото: wikipedia.org (ілюстративне)

У Курській області країни-агресора Росії українські військові збили новітній безпілотник "Оріон" російських окупантів. Про це поінформували 31 серпня в Telegram Повітряні сили Збройних сил України.

"Приблизно об 11.00 31 серпня 2024 року на курському напрямку Повітряні сили збили російський безпілотний літальний апарат "Оріон". Це середньовисотний БПЛА великої тривалості польоту. Перебуває на озброєнні російської армії з 2020 року", – ідеться в повідомленні.

Українські військові зазначили, що бортове обладнання "Оріона" призначене для візуальної, радіолокаційної або радіотехнічної розвідки з можливістю тривалого патрулювання у визначеному районі.

Вага такого безпілотника становить 1150 кг, зокрема бойове навантаження – 200 кг.

За даними ПС, на "Оріоні" можливе встановлення до чотирьох боєприпасів різного призначення, зокрема ракет класу "повітря – поверхня".

"Повітряні сили вже збивали БПЛА цього типу на інших напрямках", – наголосили в ЗСУ.

Контекст:

6 серпня почався наступ ЗСУ в Курській області РФ, у регіоні тривають бої. За словами президента України Володимира Зеленського, створення українською армією буферної зони в російському регіоні є одним із завдань сил оборони.

Пізніше він сказав, що не озвучуватиме всіх цілей операції в Курській області, але дещо назвав: поповнення обмінного фонду, превентивний удар, щоб не допустити захоплення окупантами частини Сумської області, демонстрація росіянам, що для Путіна важливіша окупація України, ніж захист населення в самій Росії.

Станом на 27 серпня, за даними ЗСУ, Україна контролювала на цьому напрямку 1294 км&³2; території, ідеться про 100 населених пунктів. Після цього були нові повідомлення про просування сил оборони в Курській області.