Прикордонники показали, як дронами знищили шість позашляхових мотоциклів окупантів. Вони використовують їх для переміщення між позиціями

Для знищення мотоциклів росіян сили оборони України використали дрони-камікадзе
Скріншот: Державна прикордонна служба України / Facebook

Українські прикордонники знищили шість позашляхових мотоциклів російських окупантів на бахмутському напрямку в Донецькій області. Відповідне відео опубліковано 9 травня у Facebook 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

"Окупанти використовують мотоцикли для переміщення між позиціями як легкий і маневрений транспорт. Проте ударні дрони підрозділу "Фенікс" бригади "Помста" успішно їх знищують", – ідеться в повідомленні.

На опублікованому відео видно, як для знищення мотоциклів росіян сили оборони України використовують дрони-камікадзе, а також скидають вибухівку на техніку із БПЛА.

Контекст:

Протягом останніх місяців російські окупанти вели штурмові дії на низці напрямків. Зокрема, у лютому 2024 року їм вдалося захопити Авдіївку Донецької області. Станом на лютий, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, окупанти контролюють приблизно 26% території України.

У квітні в Міноборони України заявляли, що країна-агресор РФ намагається прорвати українську оборону на захід від Бахмута.

За даними Зеленського, Росія готує новий наступ в Україні у травні – червні.