Путін сподівається на "відносно легку перемогу" у війні проти України в разі перемоги Трампа – WSJ

РФ готова терпіти величезні втрати у своєму війську, допоки Трамп не стане президентом, вважає Нагл
Фото: EPA (архів)

Нелегітимний президент країни-агресора РФ Володимир Путін сподівається на "відносно легку перемогу" у війні проти України, якщо на майбутніх президентських виборах у США переможе кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп. Про це 14 жовтня написала The Wall Street Journal.

Вересень став для російських окупантів найсмертоноснішим місяцем у війні, йдеться в матеріалі. За даними західної розвідки, втрати РФ становлять 1200 убитими й пораненими на день. Однак, як написала газета, Росія досягає успіхів на фронті завдяки дороговартісним наземним атакам піхотних підрозділів, що складаються з ув'язнених, які зголошуються піти у бій, щоб дістати помилування й понад $2 тис. на місяць.

За словами підполковника армії США у відставці, професора у Військовому коледжі армії США Джона Нагла, Росія зазнає неприпустимих втрат як для країни, яка не є абсолютною автократією.

З огляду на обіцянки Трампа швидко завершити війну Нагл розповів, що "сподівання Путіна на відносно легку перемогу залежить від перемоги Трампа". Саме до того часу РФ нібито й готова терпіти великі втрати у своєму війську, які, за словами американського підполковника, не мають жодного оперативного чи стратегічного сенсу.

Контекст:

РФ за рік втратила в Покровському районі Донецької області стільки бронетехніки, що вистачило б на п'ять дивізій, ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 6 жовтня.

11 жовтня заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко заявила, що завдяки тактиці "гарматного м'яса" російським військам удається досягати незначного просування в Україні, однак кожні захоплені 2,5 м&³2; обходяться окупантам у життя одного солдата.

За даними Генерального штабу ЗСУ станом на ранок 14 жовтня, орієнтовні втрати армії Росії у війні проти України сягнули 670 190 військових.