Ракети, дрони, снаряди. Ставка визначила пріоритети для українського ОПК на 2025 рік – Зеленський

Зеленський розповів, що на засіданні ставки обговорювали, що з озброєння наступного року Україна придбає і виробить сама, а що їй нададуть союзники
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський 8 жовтня провів засідання ставки верховного головнокомандувача, присвячене забезпеченню сил оборони зброєю й військовою технікою. 

"Визначили пріоритети для нашого ОПК на наступний рік. Це, зокрема, ракети, дрони, снаряди, а також активне залучення інвестицій від партнерів", – зазначив Зеленський за підсумками засідання. 

На ставці заслухали головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, який розповів про потреби української армії до кінця року й "на перспективу". Також доповідали прем'єр-міністр Денис Шмигаль, віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, міністр оборони Рустем Умєров, міністр із питань стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін. 

"Доповіді всіх учасників процесу щодо того, як ці потреби забезпечити: що ми придбаємо, що отримаємо від союзників, що виробимо самостійно", – зазначив Зеленський. 

Контекст:

Ставку верховного головнокомандувача Зеленський створив 24 лютого 2022 року, у день початку повномасштабного вторгнення в Україну країни-агресора Росії.